PrintVi har redan sagt hej då av Daniel Åberg.
Häftad, februari 2010. ISBN 9789174370065.

Jag har inte haft en flickvän på fem år. Hjälpt av ett strikt regelverk samt en ­strategi att främst dejta ­tjejer med pojkvän/sambo/make har jag gjort det till en konst att avsluta ­relationer innan de börjar på riktigt, utan att någon blir sårad.

Eller åtminstone inte sårad.

Ett par veckor före jul 2009 gick jag på dejt med Iris. Vi åt biskvier och hon berättade något som borde ha fått mig att genast rusa därifrån. I stället satt jag kvar, fascinerad av hennes ­säregna historia och den oväntade dragning den hade på mig.

Det här är redogörelsen för vad som hände sedan. Eller innan.

Kanske båda.

Debuten Dannyboy & kärleken hyllades som en medelklassungdomens sorgesång. I sin andra roman Vi har redan sagt hej då tecknar Daniel Åberg ett mörkt porträtt av en generation vars vägran att omfamna vuxenlivet nu når vägs ände. Det är en berättelse om rädsla för tvåsamhet. Om förälskelse och svek. Om människor i Stockholm utan vilja till förändring. Om otrohet. Om kärlek. Och det som ligger däremellan.

————————————————

dbkpocketDannyboy & kärleken av Daniel Åberg.
Pocket, maj 2006. ISBN 9789197618809.

En ung man iförd frack flyr längs Uppsalas gator. Han är på väg mot stationen, kan inte stanna kvar. Han tar tåget mot huvudstaden.

I Stockholm har en ung kvinna bestämt sig. Det är nog nu. Bedövad av en årsförbrukning huvudvärkspiller tänker hon kasta sig framför ett tunnelbanetåg.

På perrongen korsas deras vägar. Precis när kvinnan tänker hoppa sliter mannen henne undan döden. Det udda paret inser snart att de bara har varandra att hålla fast vid. De beslutar sig för att dricka sprit och förbli anonyma.

Dannyboy & kärleken är berättelsen om ett kaotiskt lördagsdygn. Det är en historia om två människor som försöker undvika det förflutna genom att maniskt leva i nuet. Det är en roman om en vandring genom Stockholmsnatten. Om en stulen kändisplånbok. Om irriterande minnen från Uppsalas studentvärld. Om Pet Shop Boys. Och om kärlek och svårigheten att bli vuxen på riktigt.